Til 4 personer.
Gedebøffer:
- 400 g. hakket gedekød
- 2 skalotteløg
- 50 g. kapers
Tomatsalat:
- 4 tomater
- lidt olivenolie
- 1 bdt. frisk oregano
- 100 g. feta
- salt og peber
Kold basilikum-tomatsauce:
- 1 bundt basilikum
- 1 tomat
- 1 dl tomatsaft
- 1/2 dl hvid balsamico
- 2 dl olivenolie
- lidt citron saft
Bland finthakket løg og hele kapers i det hakkede gedekød. Form bøfferne efter ønske.
Lige inden servering steges bøfferne ca. 5 min på hver side.
Skær tomaterne i skiver, hæld olivenolie over og drys oregano og feta ud over salaten.
Til den kolde basilikum-tomatsauce kommes alle ingredienser med undtagelse af tomaterne i en blender.
Herefter smages til med salt og peber.
Tomaterne skæres i meget små tern og vendes i saucen.
Saucen serveres sammen med bøfferne og nykogte kartofler til.
Wassim Hallal, kok