Gedekølle med svamperisotto

i_gedekoelle-600

Til 6 personer.

  • 1 stk gedekølle (1,6-2 kg)
  • Salt og peber
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 50 g smør
  • 200 g svampe
  • 3 dl risottoris
  • 2 spsk fintskåret timian
  • 2 dl hvidvin
  • 7 dl grøntsagsboullion
  • 100 g halvfast gedeskæreost
  • Salt og peber

Gedekøllen gnides med salt og peber og kommes i en 180°C varm ovn i ca. 1 time og 10 minutter, eller indtil gedekøllen har en centrumstemperatur på 65°C.
Lad køllen hvile overdækket i 15 min. før den skæres ud i tynde skiver og serveres.

Imens tilberedes svamperisottoen ved at sautere fintsnittet hvidløg og porre i smøret.

Tilsæt svampene skåret i mindre stykker sammen med risotto-risene.

Kom timian, hvidvin og boullion ved, og lad risottoen koge ved svag varme under jævnlig omrøring i ca. 40 min.

Lige inden servering tilsættes fintsnittet gedeskæreost og risottoen smages til med salt og peber.

Server en salat eller bagte rodfrugter til.

Malis Ravn, Økologisk kogekone

Stenalt Land- og Skovbrug
Stenaltvej 8
8950 Ørsted
Tlf. +45 4094 8005
CVR 1272­ 7348
dorte@stenalt.dk

www.stenalt.dk
Du er her: ForsideOpskrifterGedekølle med svamperisotto