Til 6 personer.
- 1 stk gedekølle (1,6-2 kg)
- Salt og peber
- 2 fed hvidløg
- 1 porre
- 50 g smør
- 200 g svampe
- 3 dl risottoris
- 2 spsk fintskåret timian
- 2 dl hvidvin
- 7 dl grøntsagsboullion
- 100 g halvfast gedeskæreost
- Salt og peber
Gedekøllen gnides med salt og peber og kommes i en 180°C varm ovn i ca. 1 time og 10 minutter, eller indtil gedekøllen har en centrumstemperatur på 65°C.
Lad køllen hvile overdækket i 15 min. før den skæres ud i tynde skiver og serveres.
Imens tilberedes svamperisottoen ved at sautere fintsnittet hvidløg og porre i smøret.
Tilsæt svampene skåret i mindre stykker sammen med risotto-risene.
Kom timian, hvidvin og boullion ved, og lad risottoen koge ved svag varme under jævnlig omrøring i ca. 40 min.
Lige inden servering tilsættes fintsnittet gedeskæreost og risottoen smages til med salt og peber.
Server en salat eller bagte rodfrugter til.
Malis Ravn, Økologisk kogekone